Indisk kyckling med kokos och chili - Middagstips

Dagens middag blir Indisk kyckling med kokos och chili, serveras med blomkålsris. Recepter hittade jag hos Lesscarbs.

1 stor gul lök

3 dl kokosflingor

1 tsk garam masala

1/2 tsk chiliflakes

50 gram färsk ingefära

4 vitlöksklyftor

600 gram kycklinglårfilé

2 dl vatten (1 i mixern och 1 till såsen)

3 dl kokosmjölk

Kokosolja att steka i

Salt

1 blomkålshuvud

Salt

Gör så här:

Skär löken och bryn den gyllene i kokosolja.

Skala ingefäran och vitlök och riv dem på det fina på rivjärnet.

Tillsätt ingefäran, vitlök, kokosflingor, garam masala och chiliflakes i pannan och låt blandningen få färg utan att brännas.

Stavmixa ovanstående blandning med 1 dl vatten till en finare massa.

Skär kycklingen och bryn den i kokosolja. Tillsätt kokosblandningen du just mixade, tillsätt den sista dl vatten samt kokosmjölk. Låt puttra på svag värme tills kycklingen är mör, cirka 15 minuter, smaka sedan av med salt.

Medan grytan puttrar river du blomkålen på det grövsta på rivjärnet, och steker några minuter i kokosolja, salta efter smak.

Receptkälla

0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: indisk, kyckling, kokos, chili, blomkål