Fröknäcke

 
Fröknäcke

1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/4 dl pumpakärnor
3/4 dl solroskärnor
2 dl majsmjöl
1 krm salt
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl vatten 
flingsalt
 
Sätt ugnen på 150 grader. lägg ett bakplåtspapper på en plåt ca 30*40 cm.
Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke.
Tillsätt oljan och rör om. Koka upp vattnet och tillsätt det. Rör allt till en jämn gröt. Skullesmeten bli för hård, tillsätt lite extra vatten.
Bred ut smeten jämnt över hela papperet, ända ut till kanterna.
Strö lite flingsalt över hela smeten.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 70 minuter. Låt kallna, bryt sedan i lagoma bitar.
 
 

Lakritspannacotta

 
Lakritspannacotta

4 portioner
 
4 dl grädde
2 1/2 msk strösocker
1-2 msk lakritspulver
1 1/2 gelatinblad
färska hallon till garnering
 
Koka upp hälften av grädden, socker och lakitspulver. Vispa och lös upp pulret. När pulvret löst sig häll i resten av grädden och fortsätt koka upp.
Blötlägg gelatinbladen i minst 5 minuter i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av grytan från plattan och rör ner gelatinbladen så de löser sig.
Häll upp smeten i portionsformar och ställ dem i kylen ett par timmar tills pannacottan stelnat.
Visa fler inlägg