Faster Ulrica om jag får be.

Så då var man faster. Bebis kom i natt och lillebror han fram med två timmars marginal. Nu sitter jag och väntar på att få en bild på underverket, nyfiken.


Pepparkaks hus och innebandy.

Igår var det dax för det traditIonella pepparkaks hus baket. I år hade C mall på en herrgård, oh my good vad jag var svettig efter allt kavlande. Jag hoppas att jag får ihop det så att det blir lika fint som på bilderna hon hade med sig. Lite aj aj på fingrarna torde det ju bli som vanligt, jag fuskar ju inte med limpistol utan kladdar med smält socker och det gör ont att få på fingrarna kan jag lova. Jag ska försöka få till en bild när jag har fått ihop och garnerat det.
I dag var det innebandy turnering i Täby för S. Hans första turnering och grabbarna var super duktiga, obesegrade i samtliga matcher och S gjorde två mål. Gissa om tjocka morsan är stolt?
I kväll har jag bakat drömmar, mmmm vad goda dom blev så där möra så de smälter i munnen. Rulla ner lite så hittar du receptet.

Nu ska jag vila ögonen på en halvnaken Brad Pitt, oj oj oj.

Föresten, jag ska nog bli faster i natt eller i morgon. Lillebrors flickvän är på BB och han är på väg dit i ilfart. Det är lite för tidigt och han jobbar 50 mil därifrån, lite oroligt när det är så långt att köra. Pratade precis med honom, det är -23 och han hade sett älgar på flera ställen. Kylan kan ju ställa till det med bilen och en älg mitt på vägen kan också ställa till med problem. Jag hoppas han hinner fram i tid så han inte missar förlossningen.

Bästa drömmarna.

Här kommer världens bästa recept på drömmar, det går inte att misslyckas med dem.
Eller ....ja...alltså går, går det säkert men det är ett väldigt bra recept i alla fall.

Drömmar
ca 100 st

150 g margarin
4½ dl strösocker
1½ dl olja
1-2 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 150 grader. Rör rumsvarmt margarin och socker poröst. Tillsätt oljan.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Forma kulor och lägg dem glest på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter


 

Visa fler inlägg