Magnolia

 
Jag var i Västerås på studiebesök igår och sprang förbi denna underbara magnolia.
Hemma finns en väldigt ful buske eller buske är nog att ta i, några enstaka grenar som det kommer knoppar på, resten verkar död. Förra året redan funderade jag på vad jag skulle ersätta den med, nu tror jag att jag har hittat ersättaren. Helst skulle jag vilja ha ett träd som detta men man får väl börja med en liten lagom buske kanske.
 
Trevlig valborg ♥

PW

Ute på PW och träffade på den här pysen.
 
Vi slog inte följe eftersom pysen var så långsam.
Sedan såg vi var herr och fru Svan bor. Fru Svan var hemma, låg och ruvade.
 
 
Det är härligt med vår.
Ha en fin dag ♥

Kålpudding

Kålpudding är en maträtt som min mamma brukade göra ibland, jag var nog inte så förtjust i den rätten när jag var yngre men nu tycker jag det är väldigt gott. Jag hittade ett recept som jag provade och detta kommer jag göra fler gånger. Servera med lingonsylt eller rårörda lingon.
 
 
Kålpudding
8 portioner
 
ca ½ vitkålshuvud
50 g smör
salt
1 kg nötfärs eller blandfärs
3 dl grädde
2 ägg
salt & svartpeppar
50 g smör
 

Sätt ugnen på 200 grader.

Strimla vitkålen fint.Stek den i smör på medelstark värme, gärna i traktörpanna med lock på.Låt kålen stekas tills den är mjuk och har fått fin färg.

Under tiden förbereds färsen.Lägg färsen i en stor skål. Häll i grädden, äggen och kryddorna och blanda ordentligt.När vitkålen är klar blandas den ner i färsröran.

Smeten fördelas i en stor ugnssäker form och trycks ut till en jämn pudding.Klicka på smör och sätt in i ugnen i ca 45 minuter eller tills kålpuddingen har fått fin färg.

Receptkälla

0 kommentarer
publicerat i Recept
Taggar: kålpudding, lchf, vitkål, köttfärs, grädde, smör, ägg
Visa fler inlägg