Varm smörgåstårta - Supergott

I dag blir det varm smörgåstårta till middag, supergott och enkelt att göra. Det här receptet har jag hittat hos Kryddburken, en fantastisk matblogg.


Det här behöver du :
1 förp. polarkaka (6st halvmånar) (alt. hönökaka)
1 ask philadelfiaost vitlök/örter (200 gram)
1 stor burk créme fraiche
3 pkt bacon
1 stor purjolök
2 rivna vitlöksklyftor
Salt & nymalen svartpeppar
2 burkar kons. champinjoner
200 gram riven port salut
5 tomater
Oregano

GÖR SÅHÄR :
Bärja med att skära bacon i strimlor och fräs på i stekpannan. Hacka purjolöken och låt steka ihop med baconet. Riv ner vitlöksklyftorna. Krydda med salt & rejält med nymalen svartpeppar. Ställ åt sidan och låt svalna lite. Förbered brödet. Lägg upp på bakplåtspapper på en stor ugnsplåt. Bred philadelfiaost vitlök/örter på varje brödskiva. Rör ihop bacon & purjoblandningen med créme fraichen. Rör inte för mycket bara, då blir den rinnig i konsistensen utan blanda ihop lite slarvigt istället. Fördela röran på två lager. Lägg ut skivade champinjoner ovanpå röran. Toppa översta lagret med riven ost & skivade tomater samt oregano! Gratinera i 200 grader ca 20 min.

6,5 års fängelse.

Göran Lindberg fick 6,5 års fängelse.
KRIS riksordförande Christer Karlsson tror att Lindberg kommer att få det tufft i fängelset. Poliser och våldtäktsmän står lågt i rang på anstalterna, Sveriges fångar gillar ingetdera säger Christer Karlsson till Aftonbladet.
De tjejer han har gett ärr i själen för evigt blir inte lyckligare av att han kanske får ett elände i fängelset. Men nog skulle jag önska att han fick ett rent helvete om jag hade blivit utsatt för den gubben.

Happy Pride.

I morgon är det dax för Prideparaden igen. I år startar paraden vid Zinkensdamm och går mot Gärdet där Pridepark finns i år. Håll tummarna för att solen skiner och det blir varmt, blir så mycket trevligare då.
På hemma fronten fortskrider altanbygget, nu är hela ramen på plats. Vi åkte till Bauhaus i kväll och handlade staket sektioner och stolpar. Höga staket sektioner 1,80, nu är det slut med nyfikna grannen som står och stirrar när man ligger och solar eller grillar.
Nu letar jag med ljus och lykta efter ett fin stenfontän eller något annat vattenspel att ha på altanen som inte kostar en förmögenhet. Det finns väldigt fina på Bauhaus med de kostar flera tusen och det vill jag inte riktigt betala.
Funderar på om man kan få till något själv för en billig penning, en zinkbalja, någon form av nät och lite sten kanske. Jag klurar vidare och återkommer i ärendet om jag får till något trevligt.
God natt!!

Visa fler inlägg