Baka bullar i långpanna.

Långpannebullar
30 st
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
125 g smör
2 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
Smörkräm:
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl marsankräm
Smula ned jästen i en bunke, värm smör och mjölk till 37 grader och slå det över.
Rör tills all jäst är upplöst.
Tillsätt ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa i 30 minuter under duk.
Rör ihop ingredienserna till smörkrämen.
Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen så den täcker botten på en smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. Bred marsankrämen över. Kavla ut den andra delen och bred på smörkrämen. Rulla ihop och dela i 30 bitar. Lägg dem ovan på marsankrämen med ena snittytan nedåt.
Jäs 30 minuter
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 225 grader i 15-20 minuter.
Smaskens!!!!

Long time no blogg.

Hallå!
Jag har haft ett litet uppehåll med bloggandet. Det har varit alldeles för mycket på jobbet så jag la bloggandet på is ett tag, nu har det lugnat ner sig och jag hoppas att jag ska komma igång igen.
Idag är det sista chansen att lägga sin röst på de man vill ska styra Sverige de nästkommande 4 åren. Jag har följt utfrågningarna på TV4 och det har varit riktigt intressant. Debatten med samtliga partiledare tyckte jag var lite pinsam, de rödgröna kunde inte vänta på sin tur, avbröt och pratade i munnen på aliansen. Vuxna människor borde veta bättre.
Har du röstat?

Visa fler inlägg