Kallt, kallt, KALLT!!!

I dag är det garanterat myggfritt, -20,4 visar terometern. En sån här dag vill man helst dra täcket över huvudet och ligga kvar men vi har ju besök från norr som har en lista med att göra saker så det är väl bara att dra på sig långkalsongerna och lovika vantarna och ge sig ut i kylan.


Fredag

Idag har jag varit hemma med grabbarna, de har varit hemma sedan i onsdags med P. Akräktes på tisdag och i går kväll var det S tur. Han verkar rätt okej i dag så jag hoppas att det inte blir mer kräks här hemma nu. Vi har bakat kladdkakemuffins och nu sitter vi och väntar på att mormor och morbror A med familj ska komma. Det ska bli så spännande att få träffa lille O för första gången.

Dax att sätta på lite kaffe.
Hare!!


Middags funderingar.

Jag hittade hos Matplatsen det som förmodligen blir middag i morgon eller på lördag.
Lax i krämig vitlökssås, det låter väl smarrigt eller hur.

Lax i krämig vitlökssås
4 port

4 laxfiléer
1 burk cantadou vitlök & örter (färskost)
3 dl grädde
salt & citronpeppar
1 påse frysta oskalade räkor

Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost och grädde till en sås. smaksätt med salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugen, 200 grader ca 20 minuter. Skala under tiden räkor. Ta ut formen och strö över räkorna.
Servera med ris eller potatis.

Det går säkert bra med färdigskalade räkor också men de djupfrysta med skal smakar absolut godast.


Visa fler inlägg