30 augusti.

Snart är hösten här på riktigt, i morgon är det sista augusti. Jag tycker det ska bli skönt med lite höst, älskar alla färger och den fräscha kyliga luften. Å sen så får man ju plocka fram fina stövlarna igen, som jag har längtat.
Jag har fönster shoppat i alla kataloger som landat i brevlådan, har hunnit med flera vändor.
På fredag ska vi ha kräftskiva/inflyttnignsfest/inviga altanen, en lite allt i ett fest helt enkelt. Förhoppningsvis är vädergudarna med oss så vi slipper duka långbord inne. Jag har planer på att göra västerbottensostpaj, chiliaioli, foccacia och skagenröra, skagenröran vet jag inte om jag orkar göra å sen så passar det väl inte riktigt in. Fast vansinnigt gott är det ju och inte så tokigt att hitta någon dag senare.
För grabbarna har skolan dragit igång på riktigt med läxor osv. Det är fullt ös när man kommer hem på kvällen och ska hinna med matlagning och läxor för två barn och dessutom få dem i säng i vettig tid. Men innan nästa sommarlov så har man säkert koll på prylarna.
Nu ska jag kolla vidare på Fångarna på Fortet å sen Time Out.
Hare!

Lördag hela veckan.

Eller kanske bara idag.
Idag har jag varit på jakt efter en glasburk att ha skorpor i. Startade på bo:x i kungens kurva, hittade inget där. Fortsatte med Ikea, där hittade jag servetter och toa borstar men ingen fin burk. Aja det finns säkert på någon av butikerna jag har spanat in på gatan där jag jobbar så vi åkte till City Gross för att handla mat. Gissa vad jag hittade på City Gross........en fin glasburk för en billig penning, härligt.
Utanför Ikea köpte jag kantareller som jag har förvällt och stoppat i frysen så någon dag nästa vecka blir det pannbiff, potatis och kantarell stuvning.
Nu min bäste väns bröllop på Tv 4+ och lite core övningar på pilates bollen. Förena nytta med nöje.
Ha en fin lördag kväll.

Första skoldagen.

Jaha ja då var första dagen i skolan avklarad. Det gick i en rasande fart kan man lugnt säga, upprop 09.30 klart 10.15. Jag tog en semesterdag så jag skulle kunna vara med hela dagen i skolan å vi fick gå hem efter 45 minuter.
Jag han en sväng förbi Clas Ohlson och gjorde ett riktigt fynd, en jättefin gratäng form ljusblå med vita prickar.
Visst är den fin?
Den fanns i grönt och rött oxå.
Perfekt storlek att göra smulpajer i. Tänker inviga den i helgen, det blir nog en smarrig äppelpaj.

Visa fler inlägg