TGIF och middagstips.

Äntligen fredag, som jag har längtat.
Tänkte tipsa om en galet god köttgryta. Gjorde den förra helgen och har fått önskemål om repris redan ikväll, det är ett ganska bra betyg tycker jag.

Sambalgryta med fläskkött.
4 port
 
800 g grytbitar av fläskkött
2 dl creme fraiche naturell
3 dl grädde
2 tsk sambal oelek
1 dl soja
1 vitlök solo riven
1 hackad gul lök

Gör så här
Lägg grytbitarna i en stekgryta
stoppa i de övriga ingredienserna och rör om så det blandas väl. Låt sjuda på svag värme under lock ca 1,5 timme. De sista 30 minuterna utan lock.
Jag la till champinjoner och en skvätt viltfond.

Middagstips - Kyckling i form

Kyckling i form, ett LCHF recept, vansinnigt gott. Alla jag bjudit och rekomenderat att testa det instämmer.

600
g kycklingfiléer
Smör, att steka i
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
3 msk ajvar relish
1 tsk oregano
8 st körsbärs- eller plommontomater
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar.
Smöra en ugnssäker form och lägg i kycklingfiléerna.
Blanda vispgrädde, tomatpuré, ajvarrelish och oregano.
Skiva tomaterna. 
Häll gräddblandningen över kycklingen, lägg på tomater och strö över osten.
Gratinerna i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt.

Servera med ris och/eller sallad.

Recept från Recept.nu

Receptet kommer från Anna Halléns bok LCHF för kvinnor. Klicka på länken för att provläsa i boken, finns massor med gott där vill jag lova.

Hosta!!

Åter i Estockholmo. Fick med mig en elak bacill, känns som jag ska hosta upp lungorna. Längtar tillbaka till solen, lugnet och den goda maten. Hamburgare stekta över öppen eld smakar så gott.

Visa fler inlägg