Ost och skinkbullar

Gott till sallad, soppa, mellis eller kanske till kräftorna.
50 g jäst
3 dl kall mjölk
3 msk rapsolja
2 msk flytande honung
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
Ett uppvispat ägg till pensling
Fyllning:
250 g kesella naturell
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad rödlök
150 g riven västerbottenost
1 dl hackad persilja
200 g rökt skinka i strimlor
Sätt ugnen på 225 grader
Smula jästen i en bunke. Häll i kall mjölk och rör ut jästen lösts upp.
Tillsätt övriga ingredienser (utom ägget till penslingen) och knåda ihop till en smidig deg.
Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
Blanda kesella, senap, lök, ost och persilja i en skål.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta, ca 30 x 40 cm.
Bred hälften av ostkrämen på respektive platta.
Rulla ihop plattorna till en rulle.
Skär rullarna i bitar(blir ca 20 st) och lägg i bullformar.
Låt jäsa 30 minuter under duk.
Ställ formarna på en plåt, pensla med lätt uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 12-14 minuter.
Visa fler inlägg