Paj, paj, paj massor med paj.

Paj är fantastiskt gott allra helst efterrättspajer men matpajer är också toppen. 
Jag hittade ett pajrecept hos Cleaneating by Annika som jag tror att man kan utveckla och förrändra i all oändlighet. 
 

Pajskal:

100 gr smör

25 gr kokosolja 

1,5 dl pofiber

0,5 dl kokosmjöl

1 msk fiberhusk

Salt

Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda med händerna. Om degen blir för lös så ha i ytterligare lite pofiber och kokosmjöl. Om degen blir för torr, så ha i lite vatten. Tryck ut i en pajform som är ca 25 cm i diameter. Låt stå i frysen i 5-10 min och förgrädda sen i 170 grader i ca 5 min eller tills den fått lite färg och skorpa.

Fyllning:

ca 2 dl tärnad tillagad kyckling

0,5 purjolök

Smör eller olja till stekning

2 dl riven västerbottenost

6 ägg

2 dl kokosmjölk (kokossmaken ”döljs” av ostsmaken. Vill du ha mer mejerier kan du ha grädde eller ev 1 dl kokosmjölk och 1 dl grädde)

Salt

Svartpeppar

Strimla purjon och fräs i lite smör eller olja tillsammans med kycklingen. Låt purjon bli mjuk och dra sedan av plattan. Fördela jämt i pajskalet. Blanda ägg, ost och kokosmjölk i en bunke tillsammans med lite salt och peppar. Häll sedan över kycklingen och purjon i pajskalet. 

Grädda i 200 grader i ca 40 min eller tills pajen ”stannat” och fått fin färg. Servera med en fräsch sallad.

Byt ut kycklingen mot skinka, kasta ner broccoli eller spenat i stället för kött osv.  Hos mig blir det kycklingpaj enligt receptet till middag, mums.  Titta in hos Cleaneating by Annika för fler fantastiska recept.

0 kommentarer
publicerat i Recept
Taggar: paj, kycklingpaj, västebottensost, kokosmjölk, grädde,

Bohemian Chic - Campadre

En lite lurig kampanj hos Campadre som pågår i tre dagar till. På bilden syns märkena Love Forever, Vintage By Fé och Ajlajk, det som inte syns är att det finns massor med Odd Molly också.
 
Kampanjer även med Hunkydory, Reima, Edblad och mycket annat.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: campadre, kampanj, odd molly, ajlajk, love forever, vintage by fe, hunkydory, reima, edblad

Dags att börja.

Efter att ha tillbringat många timmar på akuten på grund av ett skenande hjärta så har jag insett att jag behöver komma igång och träna lite igen. Det var riktigt obehagligt innan jag fick klart för mig att inget var fel med hjärtat, vill helst inte vara med om det igen. Denna veckan var första jobb veckan och även första veckan med massa promenader. Vi får se hur avancerad träning jag ger mig på men startar sakta och försiktigt, har ju vilat mig i form alldeles för länge.

Visa fler inlägg