Krämig kycklingsoppa - Lchf

Ur Anna Halléns kokbok Lchf för kvinnor kommer detta recept. Grabbarna älskar denna krämiga kycklingsoppa och ber ofta att jag ska göra den. Supergod och och går relativt snabbt att tillaga.
 
2 vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
2 msk smör att steka i
5 dl kokosmjölk
5 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
4 kycklingfiléer
saft från 1 lime

Gör såhär

Hacka vitlök och fräs med smör tillsammans med ingefära.
Häll på kokosmjölk, grädde och fond. Låt koka upp.
Skär kycklingen i små bitar och lägg ner i soppan. Koka upp soppan och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
Smaka av med lite limesaft.
 
0 kommentarer
publicerat i Recept
Taggar: krämig, kycklingsoppa, lchf, vitlök, grädde, kokosmjölk, fond, lime, kyckling

Granola, müsli

Jag har vid några tillfällen gjort egen granola,müsli, massor med frön och nötter som rostas i ugnen. Jag har smaksatt med saffran, kanel, kardemumma, ingefära. Saffrans granolan är min favorit hittills, i och för sig är saffran en av mina absoluta favoritkryddor så det kanske hjälper till.
 
Jag har inga mått utan tar lite av det jag har lust med.
 
Sötmandel
Valnötter
Cashewnötter
Kokosflingor eller kokoschips
Pumpakärnor
Solrosfrön
Hasselnötter
Sesamfrön
Kokosolja
Valfri smaksättning. Saffran, kanel, kardemumma, ingefära, pepparkakskryddor, lakritspulver.
 
De stora nötterna grovhackar jag lite. Lägg allt i långpanna. Droppa över kokosolja och pudra över önskad smaksättning. Blanda runt ordentligt. Skjuts in i ugnen 150 grader ca 15 minuter, rör om då och då. 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Recept
Taggar: granola, müsli, nötter, mandlar, frön, kokosflingor, kokosolja, saffran, kanel, ingefära, lakritspulver

Omelettwrap - Lchf

 
Omelettwrap
 
4 ägg
3 msk grädde (eller kokosgrädde/mjölk för mejerifri)
1/2 tsk salt
1 tsk fiberhusk
 

Blanda samman alla ingredienser med en stavmixer, låt smeten stå och svälla medan du viker till en bit bakplåtspapper till en kvadrat/rektangel med minst 3 cm höga kanter för att minimera läckage, cirka 30×30 eller 20×40 centimeter. Ställ bakplåtspappret mot två kanter på plåten så får du automatiskt lite extra stadga. Häll sedan i smeten och grädda i 170 grader i 8-12 minuter.

Receptet hittade jag här

Jag delade biten på mitten och fyllde med det som fanns hemma, det blev färskost, skinka och lite grönsaker. Supergott. Wrapen kan användas som bröd till tacos, pizzabotten, snittar, endast fantasin sätter gränser.

Visa fler inlägg