Kycklinggryta i ugnen med bacon och champinjoner.

Det är ganska bra betyg på en rätt när sonen som inte äter champinjoner säger: -Mamma kan vi äta det här i morgon också. 

4 st kycklingfileer

140 g bacon

1 gul lök

300 g färska champinjoner

2 dl creme fraiche

0,5 dl grädde

2 msk tomatpure

1 dl riven ost ex parmesan.

Salt, peppar

 

Ugn 225 grader.

Strimla bacon och knaper stek det, låt rinna av på hushållspapper.

Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform.

Skär löken i klyftor och skiva svampen och stek. Häll i creme fraiche, grädde och tomatpuré och låt röran koka upp. Ta av från värmen och rör i osten.

Lägg lök- och svampröran ovanpå kycklingen och toppa med baconet. Gratinera i ca 15 minuter i 225 grader.

0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: kycklinggryta, ugnen, bacon, champinjoner