Kycklinggryta i ugnen med bacon och champinjoner.
Det är ganska bra betyg på en rätt när sonen som inte äter champinjoner säger: -Mamma kan vi äta det här i morgon också.
4 st kycklingfileer
140 g bacon
1 gul lök
300 g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
0,5 dl grädde
2 msk tomatpure
1 dl riven ost ex parmesan.
Salt, peppar
Ugn 225 grader.
Strimla bacon och knaper stek det, låt rinna av på hushållspapper.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform.
Skär löken i klyftor och skiva svampen och stek. Häll i creme fraiche, grädde och tomatpuré och låt röran koka upp. Ta av från värmen och rör i osten.
Lägg lök- och svampröran ovanpå kycklingen och toppa med baconet. Gratinera i ca 15 minuter i 225 grader.