Spenatsoppa - Middagstips
Spenatsoppa är enkelt att laga och supergott. Jag äter den gärna med knaperstekt bacon och min sambo vill ha kokta ägg i sin soppa. Grabbarna äter helst något annat om de får välja =0)
400 gram hackad spenat, fryst
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong gjord på fond eller tärning
3 dl vispgrädde
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong gjord på fond eller tärning
3 dl vispgrädde
salt och peppar
Tina spenaten i micron och fräs den i en kastrull i smöret. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka 5 min.
Tillsätt grädde och ev. lite mer vatten. Låt soppan bli varm och ta bort grytan från värmen. Smaka av med peppar och ev. salt.
Servera med kokta ägg och/eller knaperstekt bacon.
Tillsätt grädde och ev. lite mer vatten. Låt soppan bli varm och ta bort grytan från värmen. Smaka av med peppar och ev. salt.
Servera med kokta ägg och/eller knaperstekt bacon.
Föredrar du ägg eller knaperstekt bacon i din spenatsoppa?

Ha en fin kväll ♥.