Spenatsoppa - Middagstips

Spenatsoppa är enkelt att laga och supergott. Jag äter den gärna med knaperstekt bacon och min sambo vill ha kokta ägg i sin soppa. Grabbarna äter helst något annat om de får välja =0)
 
400 gram hackad spenat, fryst
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong gjord på fond eller tärning
3 dl vispgrädde
salt och peppar

Tina spenaten i micron och fräs den i en kastrull i smöret. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka 5 min.
Tillsätt grädde och ev. lite mer vatten. Låt soppan bli varm och ta bort grytan från värmen.  Smaka av med peppar och ev. salt.
Servera med kokta ägg och/eller knaperstekt bacon.
 
Föredrar du ägg eller knaperstekt bacon i din spenatsoppa?
 
 
 Ha en fin kväll ♥.
 
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: spenatsoppa, midagstips, bacon, spenat, ägg