Skagenröra
Här kommer ett recept på en enkel skagenröra. När jag ändå håller på så brukar jag göra egen majonäs eftersom jag tycker den är godare än köpe.
1 kg räkor (med skal)
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
hackad dill
salt
svartpeppar
pressad citron
finhackad rödlök
dillkvistar till garnering
salt
svartpeppar
pressad citron
finhackad rödlök
dillkvistar till garnering

Skala och hacka räkorna. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och rödlök. Låt gärna Skagenröran stå kallt en stund.
Ät skagenröran till avocado, på en ägghalva, toast eller det du tycker om. Garnera med dillkvist, räkor och en klick rom.
Ät skagenröran till avocado, på en ägghalva, toast eller det du tycker om. Garnera med dillkvist, räkor och en klick rom.