Paj, paj, paj massor med paj.
Pajskal:
100 gr smör
25 gr kokosolja
1,5 dl pofiber
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
Salt
Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda med händerna. Om degen blir för lös så ha i ytterligare lite pofiber och kokosmjöl. Om degen blir för torr, så ha i lite vatten. Tryck ut i en pajform som är ca 25 cm i diameter. Låt stå i frysen i 5-10 min och förgrädda sen i 170 grader i ca 5 min eller tills den fått lite färg och skorpa.
Fyllning:
ca 2 dl tärnad tillagad kyckling
0,5 purjolök
Smör eller olja till stekning
2 dl riven västerbottenost
6 ägg
2 dl kokosmjölk (kokossmaken ”döljs” av ostsmaken. Vill du ha mer mejerier kan du ha grädde eller ev 1 dl kokosmjölk och 1 dl grädde)
Salt
Svartpeppar
Strimla purjon och fräs i lite smör eller olja tillsammans med kycklingen. Låt purjon bli mjuk och dra sedan av plattan. Fördela jämt i pajskalet. Blanda ägg, ost och kokosmjölk i en bunke tillsammans med lite salt och peppar. Häll sedan över kycklingen och purjon i pajskalet.
Grädda i 200 grader i ca 40 min eller tills pajen ”stannat” och fått fin färg. Servera med en fräsch sallad.
Byt ut kycklingen mot skinka, kasta ner broccoli eller spenat i stället för kött osv. Hos mig blir det kycklingpaj enligt receptet till middag, mums. Titta in hos Cleaneating by Annika för fler fantastiska recept.