Middagstipset - Köttfärssoppa
Härlig köttfärssoppa som värmer gott en kylig höstkväll.
Receptet är lånat från Jimps & Millis Lchf, en blogg med massor av matinspiration.
Köttfärssoppa
6-8 portioner
600 g köttfärs
1 stor gul lök
1 stor vitlökskyfta
1 burk skivade champinjoner
1 köttbuljongtärning
1 kalvbuljongtärning
8 dl vatten
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
4 dl vispgrädde
1 chilifrukt av valfri sort
salt och peppar
smör till stekning
Börja med att hacka lök och vitlök. Fräs dessa i en kastrull med smör tills löken har mjuknat. I med köttfärsen och låt den bryna en aning och slå sedan på vattnet, samt buljongtärningarna. Låt nu stå och puttra 10 min och slå sedan i krossade tomater och tomatpuré, låt nu puttra ytterligare minst 10 min. Finhacka chilifrukten och krydda soppan enligt smak och tycke, slå även i champinjonerna. Låt nu puttra ytterligare 10 min och runda sist men inte minst av med grädde och smaka upp med salt och peppar. Klart!