Baka bullar i långpanna.
Långpannebullar
30 st
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
125 g smör
2 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
Smörkräm:
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl marsankräm
Smula ned jästen i en bunke, värm smör och mjölk till 37 grader och slå det över.
Rör tills all jäst är upplöst.
Tillsätt ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa i 30 minuter under duk.
Rör ihop ingredienserna till smörkrämen.
Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen så den täcker botten på en smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. Bred marsankrämen över. Kavla ut den andra delen och bred på smörkrämen. Rulla ihop och dela i 30 bitar. Lägg dem ovan på marsankrämen med ena snittytan nedåt.
Jäs 30 minuter
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 225 grader i 15-20 minuter.
Smaskens!!!!